Ellen van Leenen

Combinatietraject

Het omgaan met rouw en verlies is hard werken. Het is zoeken naar een nieuwe balans, waarbij het verlies voor altijd een deel van je levensverhaal zal zijn. Een rouwproces is soms verwarrend. Je krijgt te maken met allerlei gevoelens die daarbij horen, zoals verdriet, eenzaamheid, onmacht, stress, boosheid en angst.

 

De nieuwe situatie waarin je je nu bevindt vraagt veel van je. Ik kan je helpen door mijn vraagstelling en opdrachten die nieuwe balans te vinden en het verlies in je leven te integreren. Dit doe ik in een combinatietraject van wandelen en e-mailcoaching. Je ontvangt van mij dan (reflectie)vragen en verschillende opdrachten. Als je in plaats van de wandelingen liever gesprekken bij mij in de praktijk hebt, is dat uiteraard mogelijk. Het traject duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

 

Voordelen van wandelen:
  • Je komt niet alleen fysiek, maar ook mentaal in beweging. De steeds maar ronddraaiende gedachten komen tot rust en er is ruimte voor nieuwe ideeën en gedachten. Er is ook letterlijk meer ruimte; je wordt niet begrensd door muren en een plafond.

 

  • We lopen naast elkaar in plaats van dat we tegenover elkaar zitten. Hierdoor is er wat minder oogcontact. Dit kan het makkelijker maken om te vertellen over een moeilijk en emotioneel onderwerp als rouw. Vaak blijven mensen ook even stilstaan als ze over iets belangrijks willen nadenken of als ze het even niet weten. Als de energie stroomt, versnellen ze hun pas. Het loopt dus eigenlijk heel organisch.

 

  • Stiltes zijn niet ongemakkelijk als je naast elkaar loopt.

 

  • Wandelen helpt je te ontspannen en vermindert de stress.

 

  • Alle zintuigen doen mee; je voelt de wind door je haren, ruikt het bos, hoort de vogels en voelt de bladeren. Dit zorgt voor een ‘mindful’ ervaring, waarbij je loskomt van je dagelijkse bezigheden.

 

Voordelen van e-mailcoaching:
  • Rouw is een emotioneel onderwerp en dan kan schrijvend formuleren prettiger voor je zijn dan in een gesprek.

 

  • Door het schrijven ga je je vragen en problemen structureren en kun je beter reflecteren.

 

  • Omdat we het e-mailen tot een- tot tweemaal per week beperken, kan je de tijd nemen om over de vragen na te denken die ik je stel en zorgvuldig je woorden kiezen.

 

  • Je kunt de conversatie altijd teruglezen, wat het leerproces kan versnellen.

 

  • Je kunt zelf bepalen op welk moment van de dag je wilt schrijven. Je kunt thuis of op een andere door jou zelf gekozen plek schrijven.

 

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een wandeling van 1,5 uur waarin we elkaar leren kennen en jij je verhaal vertelt. In plaats van de wandeling kunnen we dit gesprek ook in mijn praktijk voeren. We onderzoeken tijdens dit gesprek welke vragen jij hebt en waarmee je als eerste aan de slag wilt gaan.

 

Hierna volgt een e-mailtraject van twee tot drie maanden. Tijdens dit traject ontvang je steeds naar aanleiding van jouw mail een aantal vragen van mij. Wanneer jij de vragen beantwoordt, zul je merken dat er helderheid, ruimte en inzicht in je rouwproces ontstaat.

 

Gedurende deze periode hebben we nog tweemaal een Skype- of telefoongesprek waarin jij aangeeft wat jouw bevindingen zijn en waar je tegenaan loopt.

 

Een maand na het e-mailtraject sluiten we af met een wandeling of een gesprek in mijn praktijkruimte. We blikken dan terug op de afgelopen periode, we bekijken hoe het nu met je gaat en of je nog iets anders nodig hebt om weer verder te kunnen.

 

Het combinatietraject kost € 745,00

Alle praktische informatie op een rij:

Duur: drie tot vier maanden
Inhoud:
– 
Intakegesprek, persoonlijk of via Skype of telefoon

–  wandeling in het Kralingse Bos of een gesprek in de praktijk van 1,5 uur met thee/koffie

–  e-mailtraject van twee tot drie maanden, waarbij we een tot twee keer per week e-mailcontact hebben

–  tijdens het e-mailtraject twee Skype- of telefoongesprekken van 0,5 uur

–  afsluitende wandeling in het Kralingse Bos of gesprek in de praktijk van 1 uur met thee/koffie

Locatie wandelingen: het Kralingse Bos in Rotterdam of een locatie naar keuze
Kosten:
 € 745,00

Na elk traject is er een mogelijkheid tot verlenging van het aantal gesprekken. De kosten van een gesprek bedragen € 80,00 incl. BTW per uur.

 

WIL JE MET MIJ KENNISMAKEN?

ELKE LANGE REIS
BEGINT MET EEN
EERSTE STAP

volg me op Instagram
Volg me op Instagram

ELLEN VAN LEENEN © 2024