Ellen van Leenen

Inzichtwandeling

“Walking is man’s best medicine” (Hippocrates)

Als je in een rouwproces zit, kan het zijn dat je vastloopt in je emoties en gevoelens. Je kunt het gevoel hebben dat je omgeving doorgaat met zijn leven en dat jouw leven stilstaat. Wandelcoaching is dan een fijne manier om weer in beweging te komen. Meer hierover vind je in mijn blog ‘waarom wandelen tijdens een rouwproces’.

 

Voordelen van wandelcoaching:

  • Je komt niet alleen fysiek, maar ook mentaal in beweging. De steeds maar ronddraaiende gedachten komen tot rust en er is ruimte voor nieuwe ideeën en gedachten. Er is ook letterlijk meer ruimte; je wordt niet begrensd door muren en een plafond.

 

  • We lopen naast elkaar, waardoor het praten over emotionele onderwerpen vaak makkelijker gaat dan wanneer je tegenover elkaar zit. Je kunt even stilstaan als je over iets wilt nadenken of het gewoon even niet meer weet. Zodra de energie meer stroomt, ga je ook sneller lopen. Het is een heel organische manier van praten en bewegen.

 

  • Stiltes zijn niet ongemakkelijk als je naast elkaar loopt.

 

  • Wandelen helpt je te ontspannen en vermindert de stress.

 

  • Alle zintuigen doen mee; je voelt de wind door je haren, ruikt het bos en hoort de vogels. Dit zorgt voor een ‘mindful’ ervaring, waarbij je loskomt van je dagelijkse bezigheden.

 

 

We beginnen met een kop koffie of thee en gaan dan zo’n 1,5 uur op pad. Tijdens de wandeling krijg je inzicht in de vragen: Waar sta ik nu? Waar wil ik heen? Wat houdt me tegen? Wat kan mij helpen om met het verlies om te gaan?

Je komt letterlijk in beweging en maakt daardoor ook mentaal sneller stappen. De ‘actiemodus’ gaat AAN. Je zult merken dat er beweging komt in je denken. Er ontstaat ruimte om te ademen en te ontspannen. Af en toe staan we stil en kijken we terug naar de periode die achter je ligt. Aan het einde van de wandeling heb je handvatten om een stap verder te komen

De Inzichtwandeling duurt 1,5 uur en kost € 99,50

Wandellocatie: het Kralingse Bos, Rotterdam

Deze wandeling is ook mooi om te combineren het het emailtraject.

 

 

 

Bedankt voor de fijne wandeling en vooral voor de inzichten die ik door jouw begeleiding heb gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat dit helpt om de beste versie van mijzelf te worden en zo het leven te kunnen gaan leiden dat ik voor ogen heb.”

Annelies

 

“Wat een mooie belevenis al wandelend door de mooie natuur in het Kralingse Bos. Door de goede vragen en de elementen uit de natuur kwam ik op een verrassende en speelse manier tot inzichten en tot rust. Zeer zeker de moeite waard en een waardevol cadeau voor jezelf!”

Marjan

WIL JE MET MIJ KENNISMAKEN?

volg me op Instagram

ELLEN VAN LEENEN © 2024